Otrava

Devine otrava orice minune ce a avut o fata falsa producand dezamagiri ce se imprastie in particulele singelui nostru invadandu-ne mintea si facand ca aceasta sa fie scurtcircuitata de flash-uri incontrolabile ... otrava minunata ? sau ... minune otravita ? Noi alegem ...

duminică, 23 octombrie 2011

Pana la cer si inapoi ...

   De sute de ani dragostea a reprezentat cel mai romantic mod de a-ți simți existenta vie, de a găsi ca drumul în viata are un sens dacă ești mistuit de sentimente pure și pasionale, trăind pentru a dărui un crampei din noi înșine ... Un mod de a ne simți existenta vie a fost și este prin intermediul scrisorilor de dragoste în care folosirea cuvintelor cu dibăcie aveau rolul de ajunge la inima celui iubit sau puteau aduce o tragedie în sufletul îndrăgostitului.
   Arta scrisorilor de dragoste altădată păstrate în locuri secrete, legate cu panglici de mătase, recitite și sărutate de fiecare data cînd dorul de persoana iubita era prea mare, pare pierduta astăzi cînd tehnologia a spulberat aceasta vraja, dar a citi epistole înflăcărate și sincere emoționează sufletele pasionale și acum.


Ca o pasare maiastra


  Dacă as fi fost mai deşteaptă ți-aș fi putut descrie, pasărea mea măiestra, cum vad în tine unirea frumuseții formei, penajului și cîntecului! Ți-aș fi spus ca tu ești cea mai măreață minune a tuturor speciilor și ți-aș fi spus numai purul adevăr.
   Dar ca as așez toate astea în cuvinte potrivite, minunea mea, as avea nevoie de o limba mult mai armonioasă decît cea dezvoltată de specia mea.
   Nu-ți voi putea spune cat de tare strălucești și pasărilor cu cîntec dulce nu le voi spune niciodată cine are cîntecul și zborul mai grațios ca al lor. Sunt mulțumită sa le las lor plăcerea de a te însoți și a te privi, asculta și admira, în timp ce mie îmi rezerv dreptul de a te iubi, aceasta ar putea fi mai puțin îmbucurător pentru ureche, dar îi oferă o mult mai dulce bucurie inimii. Te iubesc, te iubesc, dragul meu Victor, ți-o spun mereu deși nu  reușesc sa-mi exprim niciodată întreaga-mi iubire.
   Te recunosc în toate frumusețile care mă înconjoară și în culori, miresme, sunete armonioase, toate astea pentru mine - tu ești. Ești superior totului. Vad și admir -  tu ești totul! Tu nu ești doar curcubeul cu șapte culori, tu ești lumina însăși, care luminează, colorează și înfrumusețează totul. 
   Iata ce ești tu, iar eu sunt femeia îndrăgostită care te adora.

Juliette
Juliette Drouet către Victor Hugo


Alinare, refugiu, liniste

  Ai fost minunata, draga Juliette de-a lungul tuturor acestor zile întunecate și violente. Daca am avut nevoie de dragoste tu mi-ai adus-o, binecuvîntată sa fii!    Cînd în locurile mele ascunse, dar mereu periculoase, după o noapte de așteptare, auzeam cheile ușii mele tremurînd în mîinile tale, disperarea și întunericul dispăreau din jurul meu - ceea ce intra în camera mea era lumina însăși. Nu trebuie sa uitam niciodată acele teribile dar atît de dulci  ore cînd tu erai în bratele mele intre pauzele dintre lupte. Sa ne amintim toate trăirile noastre din camera mica și întunecată, cuierele vechi, cele doua scaune unul lîngă altul, mîncarea ce am mîncat-o pe coltul mesei, puiul rece pe care l-ai adus tu, conversația noastră dulci, îngrijorarea și neliniștea ta, devoțiunea ta. Ai fost surprinsa sa ma găsești calm și senin. Știi tu de unde vine calmul și seninătatea? De la tine ...
Victor
Victor Hugo către Juliette Drouet 

Ultima scrisoareNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu